500 g äggfri tagliatelle + 3 dl pastavatten (dvs spara till pastan!)
- 4 st ”köttiga” vegoburgare, typ Beyond Burgare eller liknande – eller 400 g formbar färs (se till att allt är fryst eller kylskåpskallt!)
- 5 klyftor färsk vitlök
- 1 msk Kockens fänkål, hel
- 1 msk Kockens rosmarin
- 1 msk Kockens timjan
- 1 tsk Kockens svartpeppar malen
- ½ tsk Kockens kryddpeppar malen
- ½ tsk flingsalt
- 1 liten färsk purjolök eller ca 2/3 av en stor
- 50 g torkad Karl Johan svamp eller annan blandad torkad skogssvamp + 2 dl blötläggningsvatten
- 1 dl vitt vin (eller 2 msk vitvinsvinäger om du inte vill använda alkohol)
- 2 dl havregrädde
- Salt efter smak
- Olivolja till stekning
- Färsk rosmarin för att toppa