Recept av: @annaottosson

Veganbuljong

5/5 (1)


Ingredienser

1 morot

1 bit rotselleri

1 gul lök

3 champinjoner

2 vitlöksklyftor

2 persilje själkar (valfritt)

5 st Kockens vitpepparkorn

3 st Kockens lagerblad

1 tsk Kockens timjan

Kockens chili flakes efter smak och styrka

1 liter vatten

Tillagning

  1. Skala, skiva och hacka grönsaker.
  2. Häll olja i en stor kastrull. Fräs grönsakerna i olja. Häll på vatten. Lägg i kryddorna och lagerblad. Låt sjuda i 30-60 minuter. Smaksätt med salt.

Tips! Du kan frysa in grönsaksbuljongen i iskuber och ta fram hur många du behöver.

Buljongtips! För att ge buljongen ännu mera smak kan du även använda t ex muskot, soltorkade tomater och torkad gurkmeja.

Liknande recept: