1. Kör samman degen snabbt, bara tills den precis går ihop, i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen och lägg i formen, låt stå i kyl ca 30 minuter.
2. Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar, men ändå rätt stora så man ser vad det är. Fräs grönsakerna tills de mjuknat något. Krydda med en aning salt och vitpeppar.
3. Nagga pajbottnen och förgrädda den i 200 °C i ca 10 minuter. Ta ut formen och fördela grönsakerna i den. Blanda ner den rivna osten så att grönsakerna ändå sticker upp.
4. Vispa ihop äggstanningen med kryddor och häll över pajskalet. Grädda i 200 °C i ca 35 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
5. Serveras ljummen eller rumstempererad (skinkan tas med i förpackningen och läggs på strax innan servering).
Servera gärna tillsammans med en tomat- och rödlökssallad.