I samarbete med tidningen Hembakat

Tre lager rabarbertårta

Ingredienser

Tårtbottnar

100 g osaltat smör

5 dl brunfarin

1 Kockens vaniljstång

3 ägg

450 g gräddfil

3 ½ dl vetemjöl

Smörkräm med smak av granatäpple och rosmarin

4 msk granatäpple juice (görs lätt genom att låta granatäpplekärnor släppa saftgenom en sil)

1 tsk torkad Kockens rosmarin

5 dl florsocker

1 tsk Kockens kanel malen

300 g osaltat smör, rumsvarmt

1-2 droppar karamellfärg röd, rosa och gul

1 tsk bakpulver

400 g tärnad rabarber

Garnering

godisägg

Instruktioner

Tårtbottnar

1.Sätt ugnen på 160 grader.

2. Smöra och bröa tre runda formar med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.

3. Vispa smör, brunfarin och frön från vaniljstången fluffigt.

4. Vispa ner äggen, ett i taget.

5. Rör därefter ner gräddfilen.

6. Sikta vetemjöl och bakpulver genom en sil, vänd sedan ner i smeten.

7. Vänd ner rabarbern.

8. Fördela smeten jämnt mellan dina tre formar.

9. Baka i nedre delen av ugnen i 50 minuter.

10. Låt bottnarna vila i formen i 5 minuter, vänd sedan ut dem och låt dem svalna.

Smörkräm

1.Vispa samman alla ingredienser till en jämn smet.

2. Dela upp smörkrämen i två separata bunkar och färga den ena röd/rosa och den andra gul.

3. Montera dina tre bottnar med ett tunt lager smörkräm emellan.

4. Täck tårtan med röd/rosa smörkräm.

5. Spritsa med liten rund tyll tårtans kanter med röd/rosa och gul smörkräm.

6. Toppa med godisägg.

 

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!