Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Tomatsill med sting

Ingredienser

ca 10 port. Del av buffé.

4 hela matjessillfiléer
ca 3 msk tomatpuré
6 msk neutral olja (t ex rapsolja)
¾ dl röd balsamvinäger eller ½ dl rödvinsvinäger
¾ dl socker
2 hackade tomater
2 skivade rödlökar
¾-1 påse Kockens sillkryddor

Instruktioner

Ta upp sillen och låt den rinna av. Skär i bitar. Blanda tomatpuré, olja och röd balsamvinäger eller rödvinsvinäger. Tillsätt socker och rör tills allt har löst sig. Lägg i sillen. Tillsätt hackade tomater, rödlök och kryddor. Spara lite till garnering.

Låt sillen stå i kylskåp till nästa dag.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?