Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Superkryddad granola

Ingredienser

2 plåtar

11 dl havregryn

2 dl hirsflingor

2 ½ dl havrekärnor

2 ½ dl pumpafrön

2 dl solrosfrön

¾-1 dl kokosfett eller valfri olja

5-6 msk Kockens Superkryddor (kanel, kardemumma, ingefära)

¾ dl honung

2 dl vatten

75 g ljusa russin

50 g gojibär, tranbär eller torkade blåbär

100 g valnötter eller valfri sort

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, hirsflingor, havrekärnor, pumpafrön och solroskärnor i en stor bunke.
  2. Ljumma kokosfett, krydda, honung och vatten i en kastrull tills kokosfettet smält. Låt svalna något om det blivit för varmt.
  3. Häll alltsammans över grynblandningen och nyp ihop till en smulig massa. Fördela jämnt lager över på två bakpappersklädda plåtar.
  4. Sätt in de båda plåtarna, eller en i taget, i ugnen i 150 °C. Rosta i ca 25-30 minuter men vänd om i blandningen 2- 3 gånger under tiden så det blir jämnt torkat.
  5. Låt svalna och blanda ner russin, gojibär och valnötter.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?