
Foto: Olof Abrahamsson. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Supergröt med äpple
Ingredienser
1 portion
½ dl krossat bovete + 1 ¼ dl vatten
2 krm Kockens Superkryddor (kanel, kardemumma, ingefära)
½ dl havregryn + 1 ½ dl vatten
1 nypa salt
½ rött äpple
honung
smör till stekning
1 krm Kockens Superkryddor (kanel, kardemumma, ingefära)
Tillbehör
skivad banan, bär
valfri mjölk
mynta
Tillagning
- Blanda krossat bovete, vatten och krydda i en skål. Låt stå i 10 minuter.
- Tillsätt havregryn, vatten, en nypa salt och rör om. Sätt in i mikro 750 W ca 2 minuter. Rör om och mikra ytterligare 1 minut.
- Kärna ur och tärna äpplet med skal. Stek dem kort i smör tillsammans med krydda och honung. Fördela på gröten med exempelvis skivad banan och bär. Garnera med mynta och servera mjölk till.