Foto: Olof Abrahamsson. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Supergröt med äpple

Ingredienser

1 portion

½ dl krossat bovete + 1 ¼ dl vatten

2 krm Kockens Superkryddor (kanel, kardemumma, ingefära)

½ dl havregryn + 1 ½ dl vatten

1 nypa salt

½ rött äpple

honung

smör till stekning

1 krm Kockens Superkryddor (kanel, kardemumma, ingefära)

Tillbehör

skivad banan, bär

valfri mjölk

mynta

Instruktioner

  1. Blanda krossat bovete, vatten och krydda i en skål. Låt stå i 10 minuter.
  2. Tillsätt havregryn, vatten, en nypa salt och rör om. Sätt in i mikro 750 W ca 2 minuter. Rör om och mikra ytterligare 1 minut.
  3. Kärna ur och tärna äpplet med skal. Stek dem kort i smör tillsammans med krydda och honung. Fördela på gröten med exempelvis skivad banan och bär. Garnera med mynta och servera mjölk till.
Kontakta oss!