Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Struvor med kanelsocker

Ingredienser

25-30 st

1 ägg
3 msk socker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl gräddmjölk 50/50
Kokosfett eller majsolja till fritering
Kanelsocker
ca 1 dl socker
ca 1 msk Kockens kanel malen

Instruktioner

1. Blanda (vispa inte) ihop ägg och socker och rör i siktat mjöl. Tillsätt gräddmjölk. Låt smeten stå och svälla minst 1 timme.

2. Hetta upp oljan till ca 180 °C. Använd en termometer och ha alltid ett lock till hands när du har olja på spisen (ifall det blir för varmt).

3. Doppa struvjärnet första gången lätt i olja, låt rinna av. Doppa i smeten, men precis upp till kanten sedan i den heta oljan, fritera en kort stund tills den får gyllene färg. Tag upp och slå av struvan på hushållspapper. Strö över kanelsocker när den svalnat.

Man behöver ha ett struvjärn för att baka struvor. Finns att köpa i butiker med köksutrustning eller varför inte titta i mor- och farföräldrarnas lådor.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!