
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot
För dig som älskar vitlök
Steak Frites med vitlökssmör
Ingredienser
4 port.
Biff
800 g biff
1 msk Kockens lökpulver
1 msk Kockens vitlök finhackad
1 msk Kockens vitlökspulver
1 msk Kockens örter Provencal
Smör
100 g smör, rumstempererat
1 msk Kockens lökpulver
1 msk Kockens vitlök finhackad
Chips
200 g mandelpotatis
1 tsk Kockens vitlökspulver
salt
rapsolja, neutral, till fritering
Tillagning
Biff
Skiva biffen i 4 skivor och gnid in skivorna med kryddorna. Grilla dem runtom och baka sedan klart dem i ugnen på 100 °C tills biffen får en innertemperatur på 56 °C. Låt de ligga och vila.
Smör
Blanda smöret med kryddorna och skyn från plåten där biffen stekts. Smaka av med salt.
Chips
Skiva potatisen tunt. Fritera potatisen i rapsoljan, som ska ha en temperatur på 160 °C, tills den får fin färg och blir frasiga. Krydda med salt och vitlökspulver.
Servering
Servera biffen på varma tallrikar med smöret och chipsen.