Sötpotatisfalafel med myntadressing

Ingredienser

Sötpotatisfalafel

280 g sötpotatis
75 g rödlök
4 dl kokta kikärtor (230 g)
1 ägg
0,5 dl Kockens potatismjöl
1 tsk salt
1 tsk Kockens vitlökspulver
1 tsk Kockens spiskummin
1 tsk Kockens paprikapulver
1 tsk Kockens persilja
0,5 tsk Kockens svartpeppar
6-7 msk Kockens vita sesamfrön ca 5-6 msk Kockens svarta sesamfrön

Myntadressing

2 dl turkisk yoghurt
1 msk citronsaft
1,5 tsk Kockens mynta
1 krm salt
1 krm Kockens svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung

Örtvinägrett

3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1,5 krm salt
1 krm Kockens svartpeppar
1 krm Kockens vitlökspulver
1 krm Kockens mynta
1 krm Kockens persilja
1 krm Kockens oregano

 

Instruktioner

Sötpotatisfalafel

1. Riv sötpotatisen och skiva löken
2. Mixa samman alla ingredienser i en matberedare till en tjockare smet.
3. Forma till bollar
4. Blanda ihop sesamfröna och rulla sedan bollarna i fröna.
5. Stek försiktigt på medeltemperatur så de får fin stekyta, låt dem sedan gå klart i ugnen i ca 15 min på 150 grader.

Myntadressing

Blanda samman alla ingredienser och servera.

Örtvinägrett

Blanda samman ingredienserna och ringla över din sallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?