Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Soppa med knaprig skinka

Ingredienser

ca 6 port.

smör till stekning

500 g potatis (ex King Edvard)

300 g palsternacka

1 gul hackad lök

salt

1-1 ½ tsk Kockens vitlökspeppar

ca 2 krm Kockens salladskrydda italiensk

7-8 dl buljong av fond eller tärning (kött/grönsak)

ca 3 dl kokbar valfri grädde

Tillbehör

8-12 skivor kallrökt skinka

kryddgrönt persilja

Instruktioner

1. Skala potatisen och palsternackorna. Hacka löken. Skär allt i mindre bitar och fräs tillsammans med kryddor i en stor panna. Späd med buljong och låt puttra samman tills allt mjuknat. Mixa med stavmixer eller i mixer till en slät soppa.

2. Tillsätt grädden och låt puttra samman till en fyllig soppa.

3. Stek skinkskivorna knapriga i en het panna. Servera dem till soppan. Strö över kryddgrönt.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!