
Sommarsallad med melon, jordgubbar, burrata och oliver
Ingredienser
4 portioner
500 g vattenmelon
1 cantaloupe melon
½ liter jordgubbar
1 förpackning miniburrata
1 dl svarta oliver
60 g rucolasallad
Vinägrett:
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 krm Kockens svartpeppar malen
2 krm Kockens basilika
Garnering
Basilika
Tillagning
- Tvätta vattenmelonen och skär i trekanter eller lagom stora bitar. Kärna ur och gör kulor av cantaloupemelonen med hjälp av ett kuljärn. Ansa jordgubbarna och halvera eller skiva.
- Ansa salladen. Fördela sallad, melon och jordgubbar på ett stort fat. Dela osten och fördela den krämiga osten på tallriken.
- Strö över oliverna och garnera med basilikabladen.
- Blanda samman samtliga ingredienser till vinägretten och ringla över salladen. Servera.