
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
När du har ont om tid
Snabb fisk i ugn med bacon
Ingredienser
4 port.
ca 600 g torskfilé (eventuellt fryst)
ca 2 dl strimlad purjolök
3 dl kokbar grädde
2-3 msk ketchup
1-2 msk tomatpuré
1-2 tsk hummerfond
2 tsk Kockens salladskrydda italiensk
2-3 krm Kockens oregano
salt och Kockens vitpeppar malen
Tillbehör
1 paket knaperstekt bacon
Tillagning
1. Skär den halvfrusna fisken i skivor eller skär torsken i mindre bitar och lägg dem i en smord form.
2. Salta och peppra fisken. Strö över större delen av purjolöken och spara resten till garnering. Vispa ihop resterande ingredienser och häll över fisken. Ugnsstek fisken i 200 °C tills innertemperaturen är 56-58 °C. Tänk på att det går snabbt med färsk fisk!
3. Strö över knaperstekt bacon och strimlad purjolök. Servera tillsammans med kokt potatis och ex gröna ärtor.
En snabb och bra rätt som sköter sig själv i ugnen där knaperstekt bacon sätter piff!
Allergener i Kockens produkter
Salladskrydda Italiensk:Senap