”Små lyxiga fågelbon” – potatis, citronkräm & löjrom

Ingredienser

6 stycken

3 potatisar (fast)
Rapsolja, att fritera i
3/4 dl Smetana
½ citron, rivet skal
3 msk löjrom eller annan önskad rom

Topping

Gräslök
Kockens citronpeppar

Instruktioner

1. Skala och svarva potatisen fint. Har man ingen svarv kan man hyvla potatisen tunt och sedan strimla tunt. Lägg i kallt vatten.
2. Hetta upp olja i en kastrull till 155-160 grader.
3. Häll av och torka av potatisen med hushållshanduk. Krama till en boll av potatisen och lägg i en mindre sil. Sänk ner i kastrullen och fritera ”fågelboet” i 3 minuter, tills den är gyllene och krispig som chips. (Ta hjälp av ett verktyg för att hålla potatisen på plats i silen till en början, innan den blir hård och klarar att hålla sig på plats själv).
4. Ta upp från oljan, salta och ta hjälp av en matsked för att ta loss den från silen.
5. Vänd ihop Smetana med citronzest, lägg i en spritspåse.
6. Lägg löjrommen i en spritspåse.
7. Spritsa innan servering på citronkräm och löjrom. Toppa med finskuren gräslök och Kockens citronpeppar. Servera & njut!

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?