Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Skördelasagne

Ingredienser

ca 6 port.

 

Olja el. smör till stekning

salt

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 morötter

1 grön squash

salt & Kockens svartpeppar

ca 2 tsk Kockens örter Provencale

ca 2 tsk Kockens vitlökspeppar

2-3 krm Kockens oregano

2 tomater, grovt hackade

2 förpackningar krossade tomater á ca 400 g

ca 1 msk tomatpuré

4 dl Crème fraîche

150 g riven ost

8-12 lasagneplattor

ca 75 g fetaost

 

Garnering:

kryddgrönt

 

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken och fräs tillsammans med fint riven vitlök. Ansa och skiva resterande grönsaker. Tillsätt grönsakerna i pannan med löken och fräs ytterligare i några minuter. Krydda med salt och övriga kryddor.
  2. Tillsätt krossade tomater och puré och låt puttra samman i minst 5 min. Blanda crème fraîche med riven ost, salt och peppar i en separat skål.
  3. Varva i en smord form grönsaksröran, lasagneplattor, crème fraîche/ost, avsluta med tomatröra och smula fetaosten över.
  4. Sätt in i 200 grader i ca 45 min. Garnera med kryddgrönt.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!