Skaldjurstårta med lax & räkor

Ingredienser

4-5 port.

3 runda kakor mörkt bröd (här Rallarhalvor)

smörgåsfett

Fyllning

200 g färskost naturell för matlagning

2 dl lätt crème fraiche

½-1 dl lättmajonnäs

1 dl hackad purjolök

2 tsk Kockens salladskrydda italiensk

300 g varmrökt lax i mindre bitar

ev. salt & Kockens vitpeppar malen

Garnering

1 kg räkor

ca 200 g skivad kallrökt lax

ca ½ liten påse, blandad sallad

Instruktioner

1. Skala räkorna. Blanda samman fyllningen och smaka av med kryddor.

2. Smöra bröden. Lägg första brödet på ett fat och fördela fyllning, räkor, laxskivor och sallad. Lägg på nästa lager och gör detsamma.

3. Toppa med sista skivan bröd, resten av fyllningen och garnera rikligt med räkor och resterande ingredienser.

4. Låt gärna stå övertäckt en stund i kyl för att safta ihop sig innan servering.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?