
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Panera med sesamfrön
Sesamstekta kycklingfiléer
Ingredienser
4 port.
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm Kockens svartpeppar grovmalen
1 ägg
1 dl Kockens sesamfrön
Till stekning
1-2 msk olja
Sås
1 burk (227 g) ananas i skivor
2 schalottenlökar
1 msk olja
2 dl vatten
1 msk vinäger
½ msk brun farin
2 krm salt
½ krm Kockens cayennepeppar
½ msk Kockens Potatismjöl
Tillagning
Banka ut kycklingfiléerna något med knuten näve. Krydda med salt och peppar. Vänd filéerna i uppvispat ägg och sedan i sesamfrön. Lägg på skärbräda att torka ca 5 min. Låt ananasen rinna av, men spara spadet. Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten, vinäger och farin. Smaka av med salt och peppar.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i kastrullen och låt koka upp. Stek kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 5 minuter/sida. Låt ananasskivorna steka med vid sidan om någon minuter.
Servera kycklingfiléerna med ananas, såsen, ris och grönsallad.
Allergener i Kockens produkter
Sesamfrön:Sesamfrön