Sesampanerad tofu med hummus

Ingredienser

Sesampanerad tofu

1 paket tofu

1 ägg

1 dl mjöl (förslagsvis mandelmjöl eller kokosmjöl)

5 msk Kockens vita sesamfrön

2 msk Kockens svarta sesamfrön

1 tsk örtsalt

Hummus

1 paket kikärtor (380 g)

0,75 dl kikärtsspad

1 msk tahini

2 msk citronsaft

2 vitlöksklyftor

0,5 tsk Kockens spiskummin malen

1 krm salt

Instruktioner

Sesampanerad tofu

1. Skär tofu i bitar och salta på båda sidorna.
2. Knäck ägget i skål och vispa om så äggulan och äggvitan blandas. Blanda ihop sesamfröna på en tallrik och mjölet på ytterligare en tallrik.
3. Vänd sedan bitarna i mjöl, ägg och sesamfrön.
4. Stek i kokosolja i ca 3 min så den får en fin yta.

Hummus

1. Mixa ihop Tahini. Om du inte orkar göra egen tahini så välj en som är gjord på sesamfrön utan skal, den kommer vara ljusare.
2. Sila av kikärtorna men spara spadet.
3. Lägg alla ingredienser i en mixer eller matberedare och mixa slätt. Den ska vara slät och len så mixa länge!
4. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citronsaft, kikärtsspad, kryddor eller salt.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?