
Saffranssnittar med pärlsocker
Ingredienser
30 stycken
0,5 g Kockens saffran
1 tsk vatten
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl pärlsocker
Tillagning
- Blanda saffran och vatten i en bunke och låt stå cirka 15 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa samman smör, socker, saffran och sirap.
- Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg.
- Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.
- Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel. Strö på pärlsocker.
- Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar.