Saffranssnittar med pärlsocker

2.5/5 (2)


Ingredienser

30 stycken

0,5 g Kockens saffran

1 tsk vatten

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl pärlsocker

Tillagning

  1. Blanda saffran och vatten i en bunke och låt stå cirka 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa samman smör, socker, saffran och sirap.
  4. Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg.
  5. Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.
  6. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel. Strö på pärlsocker.
  7. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  8. Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar.

Liknande recept: