Saffransrutor

2.33/5 (6)


Ingredienser

20 stycken

150 g smör

4 dl strösocker

3 ägg

0,5 g Kockens saffran

1 tsk vatten

4 dl vetemjöl

1 dl hyvlad mandel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 20×30.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker och ett ägg i taget.
  3. Blanda saffran med vatten för att få ut färg och smak. Tillsätt saffran och mjölet i kastrullen och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och strö över hyvlad mandel. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten.
  5. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor och pudra över florsocker.

Liknande recept: