Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Saffranskladdkaka

Ingredienser

8-10 bitar

100 g smör

0,5 g Kockens saffran

100 g vit choklad

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

rivet skal från ½ citron

ca 1 msk pressad citronsaft

2 ½ dl vetemjöl

mandelspån

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.  Mortla saffran tillsammans med en sockerbit. Lös upp saffranssockret med 3-4 tsk konjak, brännvin special eller liknande.
  2. Smält smöret och tillsätt saffranslösningen. Tag kastrullen från värmen och rör ner vit hackad choklad. Rör om tills chokladen smält.
  3. Blanda i socker, vaniljsocker och ett ägg i taget. Rör ner saft och citronskal. Sikta ner mjölet under omrörning. Häll smeten i formen, strö över mandelspån och grädda i 200°C i ca 18 minuter.
  4. Låt stelna i formen. Lossa och lägg upp på fat. Servera gärna tillsammans med bär och vispad grädde.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!