
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Gott till glögg
Saffranscrostini med färskost
Ingredienser
15-18 st
½ – ¾ baguette
1 påse Kockens Saffran 0,5 g
ev. 2 tsk brännvin
50 g rumsvarmt smör
salt och Kockens vitpeppar
200 g färskost, typ Philadelphia
1 tsk Kockens chilimix
1 tsk Kockens Mexican Spice Mix
1 krm Kockens chili Ancho
15-18 mindre tunnskivad italiensk salami
15-18 svarta oliver
kryddgrönt t ex basilika
Tillagning
1. Skiva baguetten och lägg på en bakpappersklädd plåt. Lös upp saffran i brännvinet, låt gärna stå en stund om det finns tid.
2. Blanda smöret med saffranslösningen och smaka av med salt och peppar. Bred smöret på brödskivorna. Rosta dem i 250 °C i ett par minuter tills de har fått fin färg och är knapriga. Låt svalna.
3. Blanda samman färskosten med kryddorna, smaka av med salt och peppar. Fördela en klick på varje skiva bröd, lägg på salami och oliver. Garnera med kryddgrönt.