Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Saffransbollar

Ingredienser

45-50 stycken

0,5 -1 g Kockens saffran

½ tsk Kockens kardemumma malen

ca 1 burk, 397 g kondenserad mjölk

200 g kokosflingor

150 g mandelmjöl

Garnering

hackad skållad mandel, Kockens svarta eller vita sesamfrön, kokosflingor

Instruktioner

  1. Mortla saffran tillsammans med en sockerbit. Lös upp saffranssockret med 2-3 tsk konjak, brännvin special eller liknande.
  2. Blanda samman mandelmjöl, kokosflingor och kardemumma. Rör ner saffranslösningen och tillsätt så pass mycket kondenserad mjölk tills det blir en formbar massa. Låt stelna i kyl till lämplig konsistens att forma. Rulla bollar.

Häll valfri garnering i en djup skål och rulla bollarna tills de blir täckta. Förvaras i kyl i en tätslutande burk.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?