
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Saffransbollar
Ingredienser
45-50 stycken
0,5 -1 g Kockens saffran
½ tsk Kockens kardemumma malen
ca 1 burk, 397 g kondenserad mjölk
200 g kokosflingor
150 g mandelmjöl
Garnering
hackad skållad mandel, Kockens svarta eller vita sesamfrön, kokosflingor
Tillagning
- Mortla saffran tillsammans med en sockerbit. Lös upp saffranssockret med 2-3 tsk konjak, brännvin special eller liknande.
- Blanda samman mandelmjöl, kokosflingor och kardemumma. Rör ner saffranslösningen och tillsätt så pass mycket kondenserad mjölk tills det blir en formbar massa. Låt stelna i kyl till lämplig konsistens att forma. Rulla bollar.
Häll valfri garnering i en djup skål och rulla bollarna tills de blir täckta. Förvaras i kyl i en tätslutande burk.
Allergener i Kockens produkter
Sesamfrön:Sesamfrön
Sesamfrön Svarta:Sesamfrön