Saffransbiscotti

Ingredienser

ca 20 stycken

35 g smör
1 stort ägg
1 pkt Kockens saffran 
3 ½ dl Lailas blå Mjölmix
3 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl sockerersättning
½ msk bakpulver
ca ½ dl sötmandel

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Blanda saffran med en liten del sockerersättning i en mortel och stöt det så att saffranet fördelar sig med sockerersättningen.
  3. Smält smöret och häll saffranet i detta och blanda.
  4. Blanda resterande sockerersättning och ägg, häll i smöret och de resterande torra ingredienserna förutom sötmandel, och blanda noga.
  5. Grovhacka sötmandel och blanda även i detta.
  6. Forma två längder av degen på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Skär längderna lite på snedden i ca 2-3 cm tjocka kakor. Lägg varje kaka ner med snittytan upp, sänk värmen till 100 grader och grädda i ca 20 minuter till eller tills snittytan är hård. Låt svalna.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!