- Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten och rör ner saffran i vätskan. Häll vätskan över jästen, rör om. Tillsätt socker, salt och smör.
- Tillsätt vetemjöl lite i taget och arbeta in efter hand. Arbeta degen smidig i ca 5 minuter, gärna med maskin. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.
- Gör fyllningen enligt följande: Riv mandelmassan fint och placera i en bunke. Vispa i smör, socker och ägg med en elvisp.
- Tag upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 4 stycken lika stora delar. Forma varje del till en bulle. Kavla ut varje bulle till en ½ centimeter tjock pizzabotten.
- Placera bottnarna på bakplåtspappersklädda plåtar.
- Bred ut fyllningen över bottnarna men lämna en kant runt om.
- Kärna ur äpplena och skär dem i skivor eller rundlar och fördela på pizzabottnarna. Blanda samman kanel, socker och strö blandningen över pizzorna.
- Klicka ut smöret över och toppa med russin avsluta med mandelspån. Grädda, 225 grader, strax under ugnens mitt i ca 15 minuter. Tag ut och garnera med kryddgrönt.
Servera med grädde eller glass.