Saffran- och apelsinkola

Ingredienser

20 stycken

100 g smör

skal av 1 apelsin (endast det yttersta)

3 dl strösocker

2 dl vispgrädde

1 dl vit sirap

0,5 g Kockens saffran

Instruktioner

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
  2. Riv i skalet av apelsinen. Tillsätt socker, vispgrädde, sirap och saffran.
  3. Koka upp utan lock tills smeten når 124-125 grader, rör om då och då och extra mot slutet då det är då det lätt bränns. Du kan även testa att göra ett kulprov.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en form på ca 15×25 cm. Häll smeten i pannan. Låt kolan stelna helt i rumstemperatur. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper.

TIPS! Börjar det brännas i botten av kastrullen, byt kastrull utan att röra om så mycket så räddar du kolan.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?