Saffran- och apelsinkola

0/5 (1)


Ingredienser

20 stycken

100 g smör

skal av 1 apelsin (endast det yttersta)

3 dl strösocker

2 dl vispgrädde

1 dl vit sirap

0,5 g Kockens saffran

Tillagning

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
  2. Riv i skalet av apelsinen. Tillsätt socker, vispgrädde, sirap och saffran.
  3. Koka upp utan lock tills smeten når 124-125 grader, rör om då och då och extra mot slutet då det är då det lätt bränns. Du kan även testa att göra ett kulprov.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en form på ca 15×25 cm. Häll smeten i pannan. Låt kolan stelna helt i rumstemperatur. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper.

TIPS! Börjar det brännas i botten av kastrullen, byt kastrull utan att röra om så mycket så räddar du kolan.

Liknande recept: