Räkcheesecake

Ingredienser

8 bitar

2 1/2 dl crème fraiche

400 g crème cheese

1 liten röd lök

80 g rom (löjrom, stenbitsrom, spar hälften till dekoration)

2 tsk Kockens citronpeppar

2 tsk Kockens persilja

2 tsk örtsalt

250 g skalade räkor

några droppar färsk citron

 

300 g kavring

75 g smör

 

200 g skalade räkor

ärtskott

rädisor

2 hårdkokta ägg

krasse

rom (löjrom eller stenbitsrom)

Kockens persilja

Instruktioner

  1. Vispa crème fraiche och crème cheese riktigt fast med en elvisp. Skala och finhacka rödlöken. Blanda i den tillsammans med rom, citronpeppar, persilja och örtsalt. Hacka räkorna grovt och blanda i dom.
  2. Mixa sönder brödet till små smulor. Smält smöret och blanda i det. Klä en springform (21 cm) med bakplåtspapper och tryck sedan ut brödet så du får en jämn och fast botten.
  3. Smaka eventuellt av cheesecakesmeten med mer kryddor.
  4. Häll cheesecakesmeten över kavringsbottnen och bred ut.
  5. Ställ kallt minst 4 timmar, gärna över natten.
  6. Lossa cheesecake försiktigt från formen och flytta över till ett fat med hjälp av bakplåtspappret. Drag sedan försiktigt bort pappret.
  7. Klipp ärtskotten till lagom längd. Sätt ut runt om cheesecake. Dekorera med räkor, finskurna rädisor, ägg i klyftor, krasse och rom. Strö sist kockens torkade persilja över räkorna.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!