Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Rabarberglass med kardemumma

Ingredienser

ca 1,5 liter

200 g rabarber

2 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk

100 g syltsocker

4 dl vispgrädde

1 burk, 397 g, kondenserad mjölk

1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Skiva rabarbern tunt och blanda med syltsocker och kardemumma. Koka enligt anvisning på syltsockerförpackningen. Låt kallna.
  2. Vispa grädden fluffigt men inte grynigt. Vänd ner kondenserad mjölk och vaniljsocker.
  3. Häll ett lager glassmet i en bakpappersklädd form. Frys en stund tills ytan stabiliserats och fördela ett tunt lager sylt, frys åter en kort stund och fyll på med glassmet. Varva ytterligare en gång. Täck och frys i minst 5 timmar eller gärna över natten.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?