Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Pomeranskransar med nötter

Ingredienser

80-100 st

250 g ekosmör, svenskt

300 g socker

625 g vetemjöl

6 g Kockens pomeransskal malda

6 g Kockens ingefära malen

8 g Kockens bikarbonat

125 g grädde, svensk ekologisk

150 g ljus sirap

1 st apelsin, rivet skal

Dekoration

hasselnötter, hackade

Instruktioner

Blanda samtliga torra ingredienser ordentligt. Tillsätt tärnat rumstempererat smör och blanda tills det blir en ”sandig” konsistens. Tillsätt sedan ägg, sirap, apelsinskal och grädde. Knåda till en smidig deg och låt den vila några timmar i kylen. Kavla ut degen ca 3 mm tjock och stick ut kransar och lägg dem på bakplåtspapper. Pensla kransarna med ägg och strö över hackade hasselnötter.

Baka i ugnen på 180 °C till vackert gyllengul färg.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?