
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Gott att värma sig med
Pizzakryddad köttfärssoppa
Ingredienser
4 port.
smör/olja till stekning
1 hackad gul lök
500 g blandfärs eller nötfärs
salt och Kockens svartpeppar grovmalen
1 burk krossade tomater ca 400 g
7 dl vatten + 1 buljongtärning kött/grönsak
2-3 msk ketchup
2 msk tomatpuré
2 tsk Kockens pizzakrydda
Tillbehör:
Hackat kryddgrönt t ex persilja eller örtkryddor.
Bröd, smör och ost
Tillagning
1. Fräs löken mjuk och häll över den i en gryta. Stek färsen smulig tillsammans med salt och svartpeppar och häll sedan över den i grytan.
2. Tillsätt vatten och buljongtärning och vispa ur pannan. Häll över till grytan. Rör ner ketchup, tomatpuré och pizzakrydda.
3. Låt alltsammans puttra ihop i 5-10 minuter. Smaka av om mer kryddor ska tillsättas. Serveras med kryddgrönt, bröd, ost och smör.