
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Hemmagjord
Pizza med parmaskinka
Ingredienser
4 port.
Botten
25 g jäst
2 dl vatten
ca 1 1/2 msk olja
1 1/2 dl dinkel fullkornsmjöl
2-3 dl vetemjöl
2-3 krm salt
Fyllning
ca 2 dl valfri tomatsås
150 g riven pizzaost
75-100 g riven grönmögelost
ca 1 tsk Kockens timjan
ca 1 tsk Kockens oregano
ca 1/2 tsk Kockens rosmarin
nymald svartpeppar
Tillbehör
12 skivor parmaskinka
ruccola
romantica tomater
Tillagning
- Smula ner jästen i en matberedare. Värm vatten och olja till ca 37° C och häll det över jästen under långsam gång tills den har löst sig. Tillsätt dinkelmjölet, saltet och vetemjölet lite i taget tills det blir en smidig men ganska lös deg.
- Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje del till tunna plattor och lägg på bakpappersklädda plåtar.
- Bred ut tomatsåsen, strö över pizza- och grönmögelosten. Strö på kryddorna.
- Grädda dem i 250° C, 12-15 minuter tills de har fått fin färg. Lägg på tunna skivor skinka, ruccola och servera tomater till.