
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Till glöggen
Pizza med grönmögelost och fikon
Ingredienser
1 rulle kyld smördeg 250 g
100 g naturell färskost, typ Philadelphia
125 g grönmögelost
1 tsk Kockens chilimix
1 tsk Kockens chilipulver
Garnering
3-5 färska fikon färska fikon
ägg till pensling
ruccola
Tillagning
- Rulla ut degen på en plåt med underliggande papper. Klipp sneda taggar runt om smördegsplattan.
- Bred färskosten på bottnen men spara klippkanten bar runt om. Lägg på smulad grönmögelost.
- Strö över kryddor. Vik upp varannan flik över fyllningen. Pensla de bara kanterna med lättvispat ägg. Nagga bottnen. Grädda i 225° C i ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg och ser frasig ut.
- Skiva fikonen tunt och lägg på. Strö över ruccola