
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Med granatäppelkärnor
Pizza Marinara
Ingredienser
3-4 portioner
3 st Libabröd (ett libanesiskt tunnbröd) eller liknande botten 26-28 cm i diameter
olja till pensling
2-3 dl valfri tomatsås
1 förpackning fryst skaldjursmix 350 g (musslor, bläckfiskringar, räkor)
250 g riven pizzaost
1 tsk Kockens chilimix
ruccolasallad
ca ½ dl granatäppelkärnor
Tillagning
- Ta upp den frysta skaldjursmixen, gärna kvällen innan och tina i kylskåp. Låt rinna av väl i ett durkslag.
- Lägg bröden på bakpappersklädda plåtar. Bred ut önskad mängd tomatsås på varje, pensla den yttersta kanten runt om med olja.
- Fördela det mesta av osten på pizzorna. Fördela skaldjursmixen över och strö på resterande ost, rikligt med pizzakrydda och toppa med chilimix.
- Grädda i 225° C i 10-15 minuter. Strö över ruccolasallad och granatäppelkärnor. Servera dem nygräddade!
Glutenfritt: Ja