
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot
Toppas med Kalix Löjrom
Picklad röding med rotfrukter
Ingredienser
4 port.
Röding
2 st rödingfiléer
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
2 tsk Kockens sillkryddor
Flingsalt
Vinterrotfrukter
1 st morot, skuren i bitar
¼ rotselleri, skuren i stora tärningar
1 msk gräslök, fint skuren
Skal från 1 citron, fint riven
1 st schalottenlök, fint skuren
Kalix Löjrom
50 g löjrom
3 msk dill, plockad i fina vippor
Tillagning
Picklad röding
Salta rödingen lätt med flingsalt och låt ligga och dra i cirka 20 minuter. Värm alla ingredienser till lagen snabbt så att de löser sig. Låt lagen svalna till fingervarm. Skiva fisken i tunna skivor och slå lagen över. Låt dra cirka 20 minuter. Lyft fisken ur lagen och fördela på ett fat.
Vinterrotfrukter
Koka grönsakerna i saltat vatten tills de är mjuka. Spola sedan i kallt vatten. Krydda med salt, svartpeppar, citronskal, schalottenlök och gräslök. Fördela grönsakerna runt fisken.
Avslutning
Toppa med löjromen och de fina dillvipporna och servera på buffébordet.
Allergener i Kockens produkter
Sillkryddor:Senap