
Pepparkakssnittar
Ingredienser
ca 30 stycken
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk Kockens kanel malen
1 tsk Kockens ingefära malen
0,5 tsk Kockens kryddnejlika
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Pensling & dekoration
1 ägg
0,5 dl pärlsocker
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa samman smör, socker, kryddor och sirap.
- Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg.
- Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.
- Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med en gaffel.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar.