Pepparkakssnittar

1.67/5 (3)


Ingredienser

ca 30 stycken

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1 tsk Kockens kanel malen

1 tsk Kockens ingefära malen

0,5 tsk Kockens kryddnejlika

2 msk ljus sirap

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Pensling & dekoration

1 ägg

0,5 dl pärlsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman smör, socker, kryddor och sirap.
  3. Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg.
  4. Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.
  5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med en gaffel.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  7. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  8. Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar.

Liknande recept: