Pepparkakskola

Ingredienser

ca 20 stora bitar

100 g smör

3 dl strösocker

2 dl vispgrädde

1 dl ljus sirap

1 tsk Kockens kanel malen

0,5 tsk Kockens nejlikor malda

0,5 tsk Kockens ingefära malen

Instruktioner

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och koka utan lock tills smeten når 125 grader, rör om då och då och extra i slutet så att det inte bränns i botten. Du kan även testa att göra ett kulprov. Det tar cirka 10 minuter att få upp kolan till 124-125 grader.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en form på ca 15×25 cm. Häll smeten i pannan. Låt kolan stelna i rumstemperatur. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper om du vill.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?