Pepparkakskola

2.5/5 (2)


Ingredienser

ca 20 stora bitar

100 g smör

3 dl strösocker

2 dl vispgrädde

1 dl ljus sirap

1 tsk Kockens kanel malen

0,5 tsk Kockens nejlikor malda

0,5 tsk Kockens ingefära malen

Tillagning

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och koka utan lock tills smeten når 125 grader, rör om då och då och extra i slutet så att det inte bränns i botten. Du kan även testa att göra ett kulprov. Det tar cirka 10 minuter att få upp kolan till 124-125 grader.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en form på ca 15×25 cm. Häll smeten i pannan. Låt kolan stelna i rumstemperatur. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper om du vill.

Liknande recept: