Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Pepparkaksbollar

Ingredienser

ca 38 stycken

10-14 urkärnade dadlar

100 g rumstempererat smör

4 ½ dl havregryn

2 ½ tsk Kockens pepparkakskryddor

Garnering

½ dl socker

½ msk Kockens kanel malen

Instruktioner

  1. Dela dadlarna och mixa samman dem lätt. Tillsätt resterande ingredienser och mixa snabbt samman till en formbar massa. Låt stelna i kyl en stund.
  2. Blanda socker med kanel och häll i en skål. Forma bollar och rulla i kanelsockret. Förvaras i kyl i en tätslutande burk.

Tips! Vill man ha något sötare bollar så smaksätt med lite honung.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?