
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
För vinterkvällar
Rulltårta med nötkaraktär
Ingredienser
Ca 10 bitar
3 ägg (stora)
1 3/4 dl socker
100 g malda hasselnötter
2 msk Kockens potatismjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk Kockens kanel
1 tsk Kockens kardemumma
1 tsk Kockens ingefära
2 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 apelsin
3 clementiner varav 1 till garnering
Tillagning
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda malda nötter, mjöl, kryddor och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggsmeten tills det blir en jämn smet. Bred ut jämnt på bakpappersklädd plåt.
- Grädda genast i mitten av ugnen i 250 C i 6-7 min. Stjälp upp på sockrat papper. Dra av det papper den bakats på och täck med fuktig handduk tills den svalnat.
Tips: är det svårt att lossa pappret så lägg en kall, blöt, urvriden handduk över en stund, sedan är det lättare att lossa. - Vispa grädden och bred på bottnen och strö över skinnfria klyftor från citrusfrukterna. Rulla ihop och ställ i kyl en stund innan servering.
Dekorera med clementin.