Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Nötbollar med sesamfrön

Ingredienser

ca 30 st

1 stort ägg

1 ¼ dl florsocker

100 g valnötter

100 g skållad skalad mandel

1 burk Kockens sesamfrön

½ dl vetemjöl

50 g rumsvarmt smör

florsocker till siktning

Instruktioner

1. Vispa ägg och florsocker poröst. Mal nötterna. Rör ner nötter, sesamfrön och vetemjöl i äggvispet. Blanda till sist i smöret.

2. Rulla bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 °C i varmluftsugn i 12-14 minuter eller tills de har fått lite färg.

3. Vid servering siktas rikligt med florsocker över.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?