Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Nässelsoppa med äggula & vårlök

Ingredienser

4 port.

Soppa

200 g nässlor

2 scharlottenlökar, skalad och skivad

1 klyfta vitlök

1+2 msk smör

½ dl vitt torrt vin

Äggula

4 st ägg

Garnityr

1 knippe vårlök, strimlad

1 msk smör

1 st Kockens muskotnöt hel

Instruktioner

Soppa

I en kastrull, fräs lök och vitlök i smöret. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka nässlorna i 2 minuter, lyft sedan upp dem, och kyl av dem i isvatten. Koka ned spadet tills hälften återstår, och sila. Mixa spad, lök och nässlor tillsammans med smöret. Smaka av med salt och vitt vin.

Ägg

Skira äggen och lägg i botten av tallrikarna.

Garnityr

Sautera löken i smöret, krydda med salt och finriv litet muskotnöt över.

Avslutning

Slå soppan över äggen och löken och låt gästen själv röra om.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!