Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Mjuk pepparkaka med Roquefortost

Ingredienser

4 port.

Mjuk pepparkaka

3 st ägg

2 ½ dl socker

50 g smör

2 msk Kockens pepparkakskrydda

1 dl gräddfil

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Pumpa

100 g pumpa

1 msk vinäger, ljus

1 msk socker

Roquefortost

200 g Roquefortost

½ ask krasse, klippt

Instruktioner

Mjuk pepparkaka

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned. Vänd ner gräddfilen och det smälta smöret. Slå smeten i en smord och bröad form och grädda i ugnen på 175 °C i ca 45 minuter. Prova genom att sticka i mitten, när den är klar ska stickan inte vara kladdig. När kakan svalnat skär man den i tärningar och rostar i en torr stekpanna.

Pumpa

Skär pumpan i tärningar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda den varma pumpan med socker och vinäger.

Servering

Arrangera rostad pepparkaka, ostbitar, krasse och pumpa på tallrikar och servera

Produkter i receptet

Kontakta oss!