Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Mjuk pepparkaka med lingonfrosting

Ingredienser

10 bitar

225 gram rumsvarmt smör

3 dl strösocker

4 st ägg

2 msk mjölk

2 tsk bakpulver

1 tsk Kockens ingefära malen

2 tsk Kockens kanel malen

1 tsk Kockens nejlikor malda

1 dl Kockens potatismjöl

2 dl vetemjöl

Lingonfrosting

50 g rumsvarmt smör

1 dl florsocker

200 g färskost

1 dl frysta lingon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en springform på 22-24 cm i diameter.
  2. Vispa smör och socker mjukt, arbeta in äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
  3. Blanda bakpulver, ingefära, kanel, nejlika, potatismjöl och vetemjöl. Sikta ner blandningen och rör till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut torr innan du tar ut den.
  6. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter innan du tar ut den ur formen och låter svalna helt.
  7. Vispa samman smör och florsocker. Tillsätt färskost och vispa till en len frosting. Tillsätt de frysta lingonen och vispa tills de har blandats in i frostingen så att den är rosa.
  8. Bred eller spritsa på frostingen och dekorera gärna med lite extra lingon.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?