
Mjuk pepparkaka med lingonfrosting
Ingredienser
10 bitar
225 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 st ägg
2 msk mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk Kockens ingefära malen
2 tsk Kockens kanel malen
1 tsk Kockens nejlikor malda
1 dl Kockens potatismjöl
2 dl vetemjöl
Lingonfrosting
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
200 g färskost
1 dl frysta lingon
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en springform på 22-24 cm i diameter.
- Vispa smör och socker mjukt, arbeta in äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
- Blanda bakpulver, ingefära, kanel, nejlika, potatismjöl och vetemjöl. Sikta ner blandningen och rör till en jämn smet.
- Fördela smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut torr innan du tar ut den.
- Låt kakan vila i formen ca 10 minuter innan du tar ut den ur formen och låter svalna helt.
- Vispa samman smör och florsocker. Tillsätt färskost och vispa till en len frosting. Tillsätt de frysta lingonen och vispa tills de har blandats in i frostingen så att den är rosa.
- Bred eller spritsa på frostingen och dekorera gärna med lite extra lingon.