Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Minitoast med räkröra

Ingredienser

ca 16 stycken

8 skivor rostbröd
smörgåsfett
500 g räkor med skal
1 ½ dl majonnäs
2 krm Kockens örter Provencal
2 krm Kockens vitlökssalt

Garnering
sallad
ärtskott

Instruktioner

  1. Bred smör på brödskivorna. Ta med mått ut små rundlar, ca 2 ur varje skiva. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta dem knapriga 200 °C i 1-2 minuter eller tills de har fått fin färg. Passa noga och låt svalna.
  2. Blanda ingredienserna till röran.
  3. Skala räkorna.
  4. Lägg på sallad, en liten klick röra och ca 2 räkor på varje. Garnera med ärtskott.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!