8-10 äpple
2 msk socker + 2 tsk Kockens kanel malen
100 g smält smör
2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 dl havregryn
1 burk Kockens sesamfrön (48g)
Tillbehör
vaniljsås eller vaniljglass
ca 6 port.
8-10 äpple
2 msk socker + 2 tsk Kockens kanel malen
100 g smält smör
2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 dl havregryn
1 burk Kockens sesamfrön (48g)
Tillbehör
vaniljsås eller vaniljglass
1. Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Lägg klyftorna i portionsskålar eller i en stor form. Blanda socker med kanel och strö över äpplena.
2. Blanda resterande torra ingredienser i en skål, häll det smälta smöret över och blanda till en smuldeg. Strö smuldegen över äpplena. Sätt in formen/formarna i ugnen, 200 °C, 25-30 minuter. Prova så äpplena mjuknat med hjälp av en sticka. Servera tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.