
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Med exotiska smaker
Ananasfylld hamburgare
Ingredienser
4 port.
2 msk Kockens Potatismjöl
½ dl vatten
500 g köttfärs
1 msk Kockens Mexican Spice Mix
½ tsk salt
2-3 inlagda jalapeño
1 burk (227 g) ananas i skivor
1 msk olja till pensling
Till servering
4 st hamburgerbröd
sallad
skivade tomater
1 dl lätt crème fraiche
1 msk senap
½ tsk salt
Tillagning
Blanda potatismjöl och vatten i en bunke. Låt stå ca 5 minuter och svälla. Hacka jalapenon. Tillsätt jalapeño, köttfärs och kryddor och arbeta till en smidig färs. Dela färsen i fyra bitar Låt ananasen rinna av. Lägg en ananasskiva i varje köttfärsbit och täck med färs. Forma till runda burgare. Pensla burgarna med olja och grilla på utegrill, i grillpanna eller i ugn ca 4 minuter/sida.
Servera de nygrillade ananasburgarna i värmda hamburgerbröd med sallad, tomat och en klick lätt crème fraiche smaksatt med senap och salt.