Recept av: @maggiesskafferi

Maggies pinchos med sting

0/5 (1)


Ingredienser

35-40 stycken

2 surdegsbaguetter
olivolja till stekning
färska kryddor till garnering, t ex basilika och ärtskott

Chilistekta kantareller på färsk spenat
olivolja till stekning
200 g väl rengjorda kantareller, grovt hackade
2 vitlöksklyftor
1 tsk Kockens chili flakes Ekologiska
vit- och svartpeppar
flingsalt
en näve färsk spenat

Kronärtskockscrème med soltorkade tomater
4 kronärtskockshjärtan, inlagda i vatten på burk
2 vitlöksklyftor
1 msk havrefraiche
1 msk olivolja
1/2 tsk Kockens chili flakes Ekologiska
vit- och svartpeppar
flingsalt
4 soltorkade tomater, strimlade
½ tsk Kockens chili flakes Ekologiska

Salsa Verde, kronärtskocka och oliver
1 näve basilikablad, färska
1 näve persilja
2 romansalladsblad, strimlade
1 vitlöksklyfta, hackad
2 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
drygt ¼ dl olivolja
1 tsk vinäger
1/2 tsk Kockens chili flakes Ekologiska
vit- och svartpeppar
flingsalt
ca 10-12 kronärtskockshjärtbitar i marinad
svarta oliver

Tillagning

Börja med att skära upp baguetterna i skivor, ca 1,5 – 2 cm breda. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödskivorna gyllene. Ställ åt sidan. Gör de olika toppingsen:

Chilistekta kantareller på färsk spenat
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kantarellerna med vitlök och chili flakes under omrörning. Stek tills all vätska dunstat bort. Salta och peppra, Lägg spenatbladen på en tredjedel av de stekta brödskivorna och lägg på kantarellerna.

Kronärtskockscrème med soltorkade tomater
Mixa samman alla ingredienser utom de soltorkade tomaterna till en slät crème. Lägg crèmen på ca 12 av brödskivorna och lägg på tomatstrimlorna.

Salsa Verde, kronärtskocka och oliver
Mixa samman alla ingredienser utom kronärtskockshjärtan och oliverna. Bred Salsa Verde på resterande brödskivor och toppa med kronärtskocka och oliver. Garnera alla pinchosen med basilika och ärtskott. Strö lite mer chiliflakes över och i med en tandpetare. Klart!

Liknande recept: