
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Det perfekta tilltugget
Laxrullar med färskost
Ingredienser
ca 20 små rullar
ca 200 g skivad kallrökt lax
150 g färskost naturell t ex Philadelphia
ca 1 tsk Kockens salladskrydda Italiensk, eller Kockens persillade
ca 1 burk Kockens sesamfrön
Garnering
hackad kryddgrönt, dill, persilja etc
Tillagning
1. Rör samman ost med valfri krydda. Smaka av till lagom styrka.
2. Lägg laxskivorna lite omlott på plastfolie. Bred ostmassan över och rulla ihop med hjälp av plastfolien. Lägg rullen i frysen i ca 30 minuter.
3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning. Passa så att de inte bränner. Låt svalna.
4. Ta upp rullen, ta bort plasten och rulla laxen i sesamfröna. Skär i små skivor och lägg upp på fat. Garnera gärna med kryddgrönt.
Allergener i Kockens produkter
Salladskrydda Italiensk:Senap
Sesamfrön:Sesamfrön