Foto: Per-Erik Berlgund/Znapshot

Laxpastrami med couscoussallad

Ingredienser

4 port.

Laxfilé

700 g laxfilé i bitar, utan skinn

2 tsk Kockens grillkrydda Chili

Couscoussallad

2 dl couscous (kokt enligt anvisningar på paketet)

1 st röd paprika, i grova bitar

½ gurka, skalad, urkärnad, i skivor

0,5 dl svarta oliver, urkärnade

50 g machésallad

Vinägrett

0,5 dl olivolja

2 msk vinäger

1 tsk Kockens spiskummin

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Fetaostkräm

150 g fetaost

2 dl gräddfil

1 msk pressad citron

Kockens svartpeppar grovmalen

Instruktioner

Laxfilé

Gnid in grillkryddan i laxfilén och låt ligga i cirka 30 minuter. Grilla laxen på alla fyra sidor och låt den vila sig färdig. Kärntemperaturen ska vara 42° C. Använd gärna en stektermometer.

Vinägrett

Blanda samman olivolja, vinäger, spiskummin, salt och svartpeppar till vinägretten.

Couscoussallad

Stek paprikan i en stekpanna med lite olja så att den blir mjukare. Hacka de svarta oliverna grovt och häll över. Blanda couscousen, paprikan, oliverna och gurkan i en bunke tillsammans med vinägretten. Blanda i machésalladen precis innan servering.

Fetaostkräm

Mosa fetaosten med en gaffel tillsammans med hälften av gräddfilen tills fetaosten är finfördelad. Blanda sedan i resten av gräddfilen och tillsätt citronsaften. Smaka av med salt och svartpeppar.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?