Lailas glutenfria saffranskaka

5/5 (1)


Ingredienser

ca 10 bitar

0,5 g Kockens saffran

1 msk vatten

2 ägg

3 dl strösocker

3 dl mandelmjöl

1,5 dl Lailas blå Mjölmix

1 tsk bakpulver

1 dl rapsolja

1 dl flagad mandel

+ glutenfritt ströbröd, kokos eller mandelmjöl till att bröda formen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en springform på ca 22 cm med mandelmjöl. Lägg saffran i blöt med en matsked vatten.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke.
  4. Blanda mandelmjöl, mjölmix och bakpulver. Vänd ned mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt saffransblandningen och olja. Rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och strö över den flagade mandeln. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Kakan blir först hög, sen sjunker ihop när den svalnar.
  6. Låt svalna och pudra över florsocker.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: