Lailas glutenfria saffranskaka

Ingredienser

ca 10 bitar

0,5 g Kockens saffran

1 msk vatten

2 ägg

3 dl strösocker

3 dl mandelmjöl

1,5 dl Lailas blå Mjölmix

1 tsk bakpulver

1 dl rapsolja

1 dl flagad mandel

+ glutenfritt ströbröd, kokos eller mandelmjöl till att bröda formen

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en springform på ca 22 cm med mandelmjöl. Lägg saffran i blöt med en matsked vatten.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke.
  4. Blanda mandelmjöl, mjölmix och bakpulver. Vänd ned mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt saffransblandningen och olja. Rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och strö över den flagade mandeln. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Kakan blir först hög, sen sjunker ihop när den svalnar.
  6. Låt svalna och pudra över florsocker.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?